2007.12.31. 13:33 ge

Fokozott biztonsági készültség

A szervező hivatalos közelménye a Budapest-Bamako Rally weboldaláról:

Terrorizmus Mauritániában - sokan paráznak
Mauritániában egy francia vakációzó családot Aleg mellett, az útszélén Kalasnyikovokkal lemészároltak a múlt héten. Első ránézésre rablótámadásnak tűnt a dolog. Később az Al-Qaida helyi szervezetét gyanúsították, majd három nappal a brutális mészárlás után három katonát lőttek le a terroristák a sivatagban. Sokat gondolkodtam, hogy mi a helyes reakció. A terror bárhol utolérhet. Bűncselekmény áldozata is lehetsz. Mauritánia nem Darfur. Az erőszak itt nem mindennapos. Az egész országot lesokkolta ez a két esemény. Úgyhogy ettől még nem kéne megriadni. Az elmúlt héten többször is kommunikáltam a helyi kontaktjaimmal, akik megerősítették, hogy minden a legnagyobb rendben van. Három embert már le is tartóztattak és fokozottabban fognak ránk odafigyelni. Az itinerbe a jövő héten egy újabb fejezetet kell írni a Mauritán biztonsági előírásokról.

3 komment

Címkék: előkészületek hír mauritánia


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr54284434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becherpig 2008.01.04. 20:00:25

"Az egész országot lesokkolta ez a két esemény."
lesokkolta? micsinált?

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.04. 23:28:08

már 3 embert le is tartóztattak

az alkaidának meg több tízezer tagja van

hát én legalábbis drukkolok az indulóknak hogy minden rendben legyen

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2008.01.06. 14:25:03

Annyiban megnyugtatnalak titeket, hogy a stabilabb helyzetben levo afrikai orszagokban sajnos bevett szokas lett az Al-Quaidara fogni szerencsetlen eseteket - majd napokon belul letartoztatni valakiket terrorizmus vadjaval. Ez a nem eppen szerencses tevekenyseg jot tesz az orszag pr-janak a terrorizmus elleni harcban. Igy lehet novelni a katonai segelyekbol szarmazo beveteleket.
Afrika veszelyes hely - nem a terroristak hanem az Afrikat szeles korben erinto biztonsagi rizikok miatt. Tessek gondosan odafigyelni, betartani a szabalyokat es FIZETNI FIZETNI FIZETNI (nem sokat, csak epp amenyit kell) a biztonsagert. Vegso esetben pedig azt tudom javasolni ami nekem eddig mindig bejott szorult helyzetekban - a kaukazustol delamerikaig! MOND MEG, HOGY MAGYAR VAGY - ez altalaban megenyhiti azt is aki azt sem tudja hol van az a Magyarorszag.
süti beállítások módosítása