2008.01.22. 11:24 motyka-botyka

Marokkói szerelők fogságában

Hétfő estére több szerelőt és alkatrészkereskedőt ismertünk meg Marokkóban pár nap alatt, mint Magyarországon évek alatt, megtanultuk a Marokkói motorfelújítás menetét és szereplőinek sorrendjét. És még nincs vége!

 

Jelen pillanatban három választásunk van, de ez óráról órára változik persze. Az összes lehetőség elég időigényes. Vadásztak itt nekünk egy Honda XL 600ccmes blokkot, amit állítólag bele tudnak gányolni szegény Dominatorba. Az összes magyar szerelőismerősünk lebeszélne erről a megoldásról... Holnap reggelre Casa-ból megpróbálhatunk küldetni egy újat, sajnos ellentmondásos információk jönnek, hogy tényleg van-e ott. A harmadik lehetőség valahogy Csetényből idejuttatni egy bontott blokkot.

Az eredmény egyelőre, hogy nincsen sehol semmi és ami tuti megoldás az is úgy nez ki, hogy valaki felül a Bécs - Agadir repülőre szombat reggel es elhoz nekünk egy ötkilós hengert a kezipoggyászában.
Mostanra feladtuk azt, hogy európai tempóval es logikával ez fél óra alatt kiderülhetett volna vagy mar rég lenne alkatrészünk valahonnan. Megpróbálkozunk a helyi szervezés tempójával is: mostantól azt gondoljuk, hogyaz összes helyi úgyis tudja mit keresünk es megvan a telefonszámunk náluk, majd jelentkeznek ha mégis van megfelelő alkatrész a közelben.

Mindenesetre mégegyszer felhívjuk a casablancai Honda alkatrészkereskedést vagy képviseletet, hogy hol van meg túlméretes dugattyú Honda dominátorhoz Marokkóban.


Femerult az is, hogy ha kész a motor, akkor hajóval lemegyünk Agadirból Mauritániába, úgyis van már hajózasban tapasztalatunk, és addig se kell nyíl egyenes aszfalton motoroznunk 2000 km-t. Pár nap késéssel ugyan, de közelebb leszünk a célunkhoz. Végülis mehetünk hajóval ghanaig is, majd ott motorozunk eleget. Elcserelhetjük a motort esetleg egy terepjaróra, vagy eladhatjuk a motorokat es megyünk taxival, átvaltunk mi is stoppos kategóriba vagy maradunk turisták, szoval minden lehetősegre nyitottak vagyunk.

 

Kedden újra kiderül, hogy mikorra van esélyunk milyen alkatrészre és mikor folytathatjuk utunkat.

 

A hetes busznak aki tudja üzenje meg, hogy valamilyen tuti helyen tegyék ki a náluk levő gumijainkat egy szerelőnel aki megőrzi amíg odaérüunk es visszafelé fel tudják szedni ha nem érünk le. Küldjék el a gps es hps koordinátáit.

 

Mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget.

 

 

2 komment

Címkék: marokko kabakoma


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr75306666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blumii 2008.01.23. 00:13:39

Mivel még senki nem írta meg, ezért akkor én megteszem. A blokk itt van és útra készen. Holnap reggel felül egy gépre és Milánón keresztül elmegy Casablanca-ba, majd felül egy buszra és ha minden jól megy akkor éjfélre ott van nálatok. Kézipoggyásznak viszi magával Zolit, akit reméljük még átvilágítás után is felengednek a gépre.

pá, az itteniek

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása