2008.01.04. 14:24 kirk kapitány

A karácsonyi családírtás

A nagy terrorfélelmet a Dakar-ralit alig két héttel megelőző turistamészárlás okozta. A világsajtóban az amerikai Washington államban történt karácsonyesti családirtással együtt futott, hogy a mauritániai fővárostól alig több mint 200 kilométerre fekvő Aleg városka közelében lekaszaboltak egy francia családot. A turistáskodó franciák épp az út mellett piknikeztek, amikor tüzet nyitottak rájuk egy autóból. A család négy tagja a helyszínen meghalt. A golyózáport csak egy 70 éves férfi élte túl, ő súlyos sebesülésekkel menekült át a szomszédos Szenegálba. A turisták mészárlása ugyan nem mindennapos Mauritániában, és az elnök is beígérte, hogy kétezer katonával védi majd a rali résztvevőit, de ez a jelek szerint nem volt elég garancia.

1 komment

Címkék: hír dakar mauritánia


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr41284510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavalyibamakos 2008.01.06. 15:12:11

A nagy terrorfelemet a kovetkezo okozza:

1. Robbantasok Algeriaban. Ugyanaz a szelsoseges ag, akik lelottek a franciakat december 24. -en.

www.origo.hu/nagyvilag/20070214rendororsoket.html


2. Utana kiderult, hogy Maliban az algir hatarhoz kozel al-kaidas kikepzotaborok vannak. a titkosszolgalati informaciok szerint az europai tamodasokat az itt kikepzett terroristak fogjak vegrehajtani!

www.fn.hu/kulfold/0702/al_kaida_kikepzotaborra_bukkantak_maliban_155648.php

news.bbc.co.uk/2/hi/africa/4749357.stm


3. Iden augusztusban nagyszabasu hadgyakorlat volt amerikaiak reszvetelevel Mauritaniaban. Nyilvan a taborok felderiteserol szolt/szol az egesz.

www.mno.hu/portal/423670


4. Sulyos zavargasok voltak novemberben Mauritaniaban a magas elelmiszerarak miatt. En voltam Kenyaban is, Mauritaniaban is. Kenya svajc Mauritaniahoz kepest, es megis 1 nap alatt osszeomlott a stabil poltikai helyzet a hetekben. A mostani kormany Mauritaniaban puccsal kerult hatalomra, es amerikabarat. Mauritania ma puskaporos hordo!

www.origo.hu/nagyvilag/20050804feloszlattak.html

www.kitekinto.hu/afrika/2007/11/10/zavargas_az_elelmiszerarak_miatt_-_mauritania


5. Sulyos robbantasok voltak Algirban, ugyanazok robbantottak, akik kesobb lottek Mauritaniaban. Sokan meghaltak.

hvg.hu/vilag/20071211_robbantasok_algirban.aspx


6. Lelottek a francia csaladot december 24.-en. A francia tulelte. A szalafistak voltak.

www.karpatinfo.net/article54848.html


7. Lelottek 3 mauritan katonat december 27.-en, amikor a szalafistak megtamadtak egy kaszarnyat!

www.stop.hu/articles/article.php?id=251870


8. Algeriaban ujra robbantottak. Ugyanazok, akik Mauritaniban is aktivak.

index.hu/politika/kulhirek/337751


9. Januar 3.-an Mauritanban ujra oltek, es meghalt 2 mauritan katona.


10. A Dakar rallit biztosito ceg robotgepei fold-levego raketallasokat talaltak Mauritaniaban, ez volt a fo ok a konkret fenyegetes mellett, ami miatt lemondtak a Dakart.

Szoval nem elbagatelizalhato a terrorfenyegetettseg, aki ezt teszi vagy tudatosan felreinformal, vagy nincs informacioja. Mindketto veszelyes, ha dontest akarunk hozni!!

süti beállítások módosítása