2008.01.16. 17:34 ge

Az elhagyott kabinkulcs és a beütő kánikula

A 86-os busz legrissebb információink szerint zökkenőmentesen halad az Atlasz hegység felé. Az éjszaka mozgalmasan telt, a hajót hatalmas hullámok ringatták, és a pletykák szerint Kirk Kapitány néhány gabonapálinka után elfelejtette a kabinszámát. Egy másikba próbált bejutni, ahová persze nem engedték be, de később az egyik sofőrrel összefogva megoldották a rejtélyt, megtalálták a kabinjukat és legalább részben kialudták magukat.

A kihajózás, a hosszú vámügyintézés és útlevél- ellenőrzés miatt elég későn indultak el, úgyhogy mára még kb. 300 kilométerük van hátra Tinerhir-ig. Nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a keskeny út miatt figyelniük kell a szembeforgalmat és emiatt rendszeresen félre kell állniuk. Így az átlag sebességük 40-50 km/óra körül mozog. Talán még sikerül éjfél előtt a szállásra érkezniük.

A táj viszont gyönyörű, és nem hiába Afrika: ma először ütött be a kánikula a buszban dél körül. Ugyan van klíma, de a megállásnál már ízelítőt kaptak a sivatagi forróságból.
Megjelentek az első nem súlyos, csak szimplán kellemetlen emésztőszervrendszeri betegségek is. Most éppen egy útszéli hotel kávézójában tartanak technikai szünetet, ahol találkoztak az IFÁ-val is.

A stopposok smsben jelezték, hogy imádnak stoppolni, megjött a kedvük és jelenleg Granadában vannak. Holnap ők is átkelnek Afrikába.

Flyin Giziék is előkerültek, és ennek örömére egy jó hangulatú portóizást csaptak a busz utasaival. Elmesélték, hogy még itthon generátor problémáik voltak, ezért tudtak később indulni. Reméljük most már ők is gond nélkül folytatják az utat Bamako felé.

5 komment

Címkék: busz flyinggizi komp stopposok


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr43299885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Száguldó Angyal 2008.01.16. 19:56:26

Ha újra talákoznátok az IFÁ-val közölnétek a soförrel,hogy meg- találtuk a ball hátsó motortartó csavart itthon a satupad alatt. Kell??? Műhely.

[Sven] 2008.01.16. 20:12:18

Csak én érzem úgy vagy tényleg egyre jobbak a leírások? Egyre jobban átjön a fíling na meg kis poén szösszenetek benne, hát nagyon ott van. :) Továbbra is minden jót!

Gerhát Janóka 2008.01.16. 20:36:57

Igen ez jellemző! Aki ismeri a Lacit (sofőr) az tudja hogy az egyik jelmondata "na gyertek igyunk meg egy kávét"! Száguldó Angyal ha újra kint jártok a műhelybe akkor keressétek már meg a BMW fenéklemezét is, mert én nem találtam! Köszi!

toto92 2008.01.16. 20:47:38

Valaki véletlenül tud valamit a 41-es rajtszámú GAZ-69-ről? Amúgy hajrá mindenkinek, különösen a buszoknak, az IFÁ-nak és a Velorexnek! :-)

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása