2008.01.25. 09:00 kirk kapitány

Átadásra került a magyar kút

Háromszáz kilométer offródozásba került, hogy a magyarok örökre bekerüljenek El Gedia falu mitológiájába. Egy távoli ország királynője érkezett az országúthoz kétnapi járóföldre fekvő településre, hogy kis szpíccsel átadja a távoli ország pénzén épült a piros, fehér, zöld kutat, amit egy fordítási hiba miatt, piros, sárga, zöldre festettek. De a királynőt megelőzték terepjárós honfitársai, akik a kocsitetőn állva szórták porba a cukrokat, amitől az egész falu elfelejtette a hivatalos átadót.

geszter: b3


A helyi etikett szerint az ajándékokat (petit cadeau) a falú főnökének (chef du village) kellene a kezébe nyomnia, hogy ne alakuljanak ki megalázó jelenetek, és különben is ő az úr. Most volt lökdösődés, a szpícs elmaradt, helyette össznépi táncolás kerekedett.

Kirk kapitány a cheffel táncolt, mert a nőkkel csak a nőknek szabad.

Itt pedig a királynőt beöltöztetik a hagyományos női ruhába a kútátadási ceremónai előtt.

geszter: atadasi

Szólj hozzá!

Címkék: mauritánia királynő


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr24310866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása