2008.02.01. 08:32 ge

Tűz alatt az izraeli nagykövetség Mauritániában

Hat fegyveres tüzet nyitott az izraeli nagykövetségre Mauritánia fővárosában (Nouakchottban) péntek reggel. Az őrök visszalőttek, közölték szemtanúk.

A Reuters jelentése szerint több ember megsérült. A fegyveresek autóval érkeztek, és a közvetlenül a diplomáciai képviselet mellett fekvő diszkóval átellenben álltak meg. Mielőtt automata fegyverekkel lőni kezdték a nagykövetséget, azt kiabálták, hogy "Allah akbar" (Allah a legnagyobb!).
Néhány nappal ezelőtt több mauritániai párt felszólította a kormányt, hogy szakítsa meg az ország diplomáciai kapcsolatát Izraellel. Mauritánia egyike annak a néhány arab országnak, amely diplomáciai kapcsolatot tart fenn a zsidó állammal. A Lisszabon–Dakar-ralit január elején éppen a terrorveszélyes helyzet miatt fújták vissza. December végén négy piknikező franciát öltek meg feltehetően iszlám szélsőségesek. Mauritánia Afrika északnyugati részén fekszik.

forrás: Index/MTI

4 komment

Címkék: hír mauritánia


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr87320503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kemu 2008.02.01. 08:58:06

A hazafelé tartó magyarok egy csapata éjjel lépte át a Mali-Mauritániai határt. Most tartanak Nouakchott felé.
Aki tud valamilyen elérhetőséget a csapat felé figyelmeztesse Őket a fejleményekről. Talán érdemes lenne kihagyni a fővárost és továbbmenni a határ felé.

SzékelyRéka 2008.02.01. 20:30:13

Sziasztok!
Megtudná nekem valaki adni a kispolás Kevinek elérhetőségét, esetleg annak az elérhetőségét aki tudja az ő elérhetőségüket, hovatovább annak az elérhetőségét, aki tudja az elérhetőségét annak, aki tudja a z elérhetőségüket (...) ?
Előre is köszönöm!

tankcsapda1 2008.02.02. 18:07:36

a fővárost kihagyni? egy ut van az egész országban! :-)))))

senkinek semmi baja egyébként. nem is lesz.

siposakos 2008.02.07. 07:11:00

Lattunk a tuntetest a Hetes Buszrol, de akkor meg nem volt balhe.

hetesbusz.blog.hu/2008/02/02/jan_31_nouakchott_es_a_hatar_kozott

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása