2008.01.10. 08:12 ge

A futam karitatív része

Az izgalmas verseny és a túraútvonal végigbulizása mellett a futam karitatív feladatokat is ellát. Ahogy tavaly, idén is az indulás feltétele volt, hogy a résztvevők örökbe fogadjanak egy mauritániai, vagy mali falut. A falut meg kell látogatni és az adományt (amit a falu vezetése által összeírt lista alapján állított össze a csapat) személyesen kell eljuttatni a rászorulóknak. Gyógyszerekre, ruhaneműre, élelmiszerre, játékra, illetve a gyerekek számára íróeszközre, füzetekre van a legnagyobb szükség. Idén is a legeredményesebb és legnagyobb adományt összeszedő csapat nyeri a Teréz Anya Jótékonysági Díjat. A díjat tavaly az Asztoweb csapata nyerte, akik a bamakói iskolát, a Kalabankoro Youchau Ecole-t támogatták.

A szervezők másik fontos célkitűzése 10.000 euró összegyűjtése annak érdekében, hogy kutat fúrhassanak Bamako egyik szegénynegyedében. A kút sok száz gyereknek segít majd, hogy ne kelljen kilométereket gyalogolniuk a tiszta vízért, s ne legyenek betegek a fertőzött víztől. A kutat ünnepélyes keretek között avatják fel a résztvevők a túra utolsó napján Kalabankoróban.

Szólj hozzá!

Címkék: segély bamako


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr94291384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása