2008.01.11. 08:19 ge

A futam kategóriái

A verseny

Mivel az elmúlt két évben szlovák páros nyerte a versenyt, az idén több magyar csapat is elhatározta: megtöri a szlovákok nyerő szériáját. Reméljük az elhatározást tett követi és idén végre miénk lesz a győzelem.
A verseny lényege most sem a sebesség lesz. Nincs időmérés, kizárólag a reggeli rajt időpontja a fix és egy megadott esti időpontig kell megérkezni mindenkinek. Ha estig nem érkezik be a csapat, akkor sem esik ki a versenyből, csak aznapra nem kap pontot. A csapatoknak különböző tájékozódási feladatokat kell megoldaniuk, amelyek helyes megoldásáért pontokat kapnak. Vannak olyan feladatok, amelyeket csak a leghamarabb az odaérkező csapat tud csak megoldani, így minimális az esélye annak, hogy a végén pontazonosság legyen. Az a csapat számíthat jó eredményre, aki remekül tájékozódik, jó a helyzetfelismerő képessége és logikusan tud gondolkodni.
Feladat példa: Menj Sokoloba és keresd meg Nyelson Diarra házát a városka Amdalei negyedében. Az embernek négy felesége és négy háza van. Találd meg a megfelelőt. Keresd a falon a betűt.


A túra

Az idén is túra kategóriában indulnak a legtöbben, ahogy blogunk hősei is. Itt cél a kaland, Afrika megismerése, a jótékonyság és az extrém körülmények közötti vezetés. Ők az útvonal megválasztásában is szabadon dönthetnek, a túra vezetői csak javaslatokat tesznek nekik. Amivel biztosan találkoznak majd: izgalmas, ismeretlen, úttalan utak, kietlen tájak, (többségében) barátságos emberek, és reméljük minél kevesebb megoldandó problémás feladat.

1 komment

Címkék: fotó kategória


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr15292807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2008.01.11. 11:24:40

A "nagy " érdeklődésre való tekintettel megtöröm itt a csendet. No ennyit is ér. Megyek megetetem a madarakat.

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása