2008.02.09. 13:22 motyka-botyka

BOBO

Mar nagyon vartuk Bobot. Burkina Faso gyerekkorom belyeggyujtesenek hon ahitott ritkasagainak szulohazaja. Egy orszag, amirol sokaig azt se tudtam, hogy hol is van.


Bobo Dioulasso egy nagyvaros, ahol mindenki mopeddel jar. Olyan markak, amirol meg eletunkben nem hallottunk (Keweseki, Tonda, Yomaha...)

Nyuzsgo, porgo nagyvaros kedves emberekkel.

Par turistaerdekesseg a varosbol:

Az 1880-ban epitett sarmecset (gyors latogatas 1000 fcfa/fo plussz a guide ara). Ha idoben erkezunk, a Mecset ket kupolajaba ramadankor elvonulhatunk korant ertelmezni. A tobbszintes kupolaba akar 30-an is elfernek.


Az oreg varosresz, ami kicsit olyan, mintha a helyieknek fizetnenek, hogy szegenyek maradjanak, legyen mit mutogatni... ez is 1000 fcfa/fo plussz a guide.


Itt lattuk az elso hazat amiben a varosalapito testverpar lakott (eppen ujjaepitettek), akik egy alom alapjan dontottek el, hogy marpedig itt varos lesz, mert ez az a fold, ahol jobbra folyo, balra folyo es a fold meg termekenyebb mint barhol mashol. A folyot azota is lelkesen hasznaljak...






Sikerult a helyi sorfozdebe is eljutnunk, ahol ketsegtelenul foztek valamit es meg is kostoltunk valamit, amirol nem mondtuk volna, hogy sor. Mindenesetre a helyieknek izlett es ez a lenyeg, mi maradunk az altalunk megszokottnal...



Szólj hozzá!

Címkék: bobo kabakoma burkina faso


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr50332283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása