2008.01.15. 22:00 ge

Negyedik nap, komp és szalámi

Ma reggel 1O-kor pillantotta meg Afrika partjait a Budapest-Bamako indulóinak zöme és közel 11O csapat kelt át a Földközi tengeren a spanyol Almeriából a marokkói Nadorba.

A sztár csapatok közül - mindenki legnagyobb meglepetésére - korán reggel befutott a kikötőbe a 117-es Velorex és a Wartburg csapattal együtt sikesen átjutott a túlsó partra.

Jelen pillanatban 28 csapat várakozik az almeriai kikötőben az este 11 órakor induló kompra. A reggeli komp nagyobb járműveket nem szállít, ezért az IFA, a BKV busz, a Hetes busz és a fagylaltos kocsi is az éjszakai járatra várakozik.

geszter: kompolas


A mai etap egy szuper maratoni szakasz. Az összevont háromnapos verseny befutója a marokkói Tinerhir. A versenyzõk közül hatan választották az esti átkelést, a többiek a spanyol feladatokat még az éj leple alatt teljesítették. A versenyt vezetõ Ulrich házaspár kegyetlen elszántságáról tett tanúbizonyságot, amikor éjjel háromkor megmásztak egy sziklaszirtet 5 pontért. A legtöbb versenyző ezt a feladatot kihagyta.

A 31-es kis Polski-s csapatnak egyetlen feladatot sem sikerült teljesíteni ma. "Mi örülünk, hogy itt lehetünk. Éjjel kettőig bütyköltük az autót az út mellett" - mondta Kevin Foster pilóta. A kis polos is épségben futott be a kikötőbe délután 3-kor tető csomagtartóján egy rúd magyar szalámival.

A O6-os csapat ma bejlentette, hogy Nissan Navarájuk Barcelona közelében tegnap végleg felmondta a szolgálatot, így ők feladták a versenyt.

Az elit csapatok közül a versenyben a legnagyobb hátránya a Dáciával Bamakoba csapatnak van. Ők eddig a percig nem jutottak le még a kikötőbe. A szervizautójuk még Sárvárnál tönkrement. Nagy Miklósék jelenleg alkatrészre várnak, és szerelnek Valenciánal. A 25-os Mini Morris pedig négy napos késéssel indult ma Budapestrõl.

A holnapi szakasz a Szahara északi köves, sziklás részein halad majd Marokkóban. Ma nincs se részeredmény, sem új összesítés. Az eredményt a szuper maratoni etap végeztével közlik a versenybírók csütörtökön.

(forrás: a szervezők sajtóközleménye)

1 komment

Címkék: hír összefoglaló


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr93298836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bluu · www.daciavalbamakoba.hu 2008.01.15. 23:21:19

A Dacia azért még sincs annyira lemaradva.
3 óra múlva a kompnál vannak!!!

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása