2008.01.25. 13:34 kirk kapitány

Tönkrement a bubugyár

Mauritánia gazdasága egyszerű képlet, vannak ásványok és van hal az óceánban. Az ásványokat viszik a multik, a franciák vitték volna az olajat, de nem kaptak kivételes elbánást – egyesek szerint ezért állt le a Dakar -, a halat meg viszik a kínaiak. geszter: b6
De nem ingyen. Már tönkre is ment a bubugyár, és Mauritániát elárasztották az olcsó kínai bubuk. De nem csak az egyszerű, kék lepel kerül az iszlám köztársaság férfiainak vállára, hanem a díszesebb fajta, a grand bubu is.


 

2 komment

Címkék: mauritánia


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr5310867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

markoferko 2008.01.25. 15:22:37

a hal-tema nem ilyen egyszeru, hogy viszik a kinaiak. valoban ok vasaroljak fel nagy reszet, de nem a mauritanoktol, hanem europia halaszoktol. az allamadossag torlesztesenek fejeben mauritania eladta a halaszati jogot az eu-nak, sajat halaszai (akiket a nouakchotti piacon is lathattok a szines hajoikkal) csak a part menten vitezkedhetnek

eljen!

mozsó 2008.01.26. 16:06:49

"Ami nem kínai, az hamisítvány!"

Lassan tényleg itt tartunk.

"Valódi tuareg" kendőt akartak rámsózni egyszer Tunéziában, az El-Jem-i amfiteátrumnál is, amin megláttam a kis aranyszínű ovális címkét: Made in China :))

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása