2008.01.14. 23:33 ge

Harmadik nap, kiesők és későn indulók

Ma reggel még sötétben rajtolt el a mezőny Meyreuil-ből. Ez a szakasz a szervezők szerint a legmegerőltetőbb mind embernek, mind járműnek. A több mint 1100 kilométer monoton autópálya rendesen szét is zilálta a mezőnyt.

A tegnap fék nélkül és henger problémákkal közlekedõ 103-as Team Malibus reggelre ugyan valamelyest helyrepofozta a járgányát, de sajnos Montpelier-nél a generátoruk szállt el, így ismét megállni kényszerültek. A bamakósok elszántságát már az első nap magukévá tették, és legutolsó üzentük alapján a szerviz előtt éjszakáznak és amint tudnak a mezőny után erednek.

Most tudtuk csak meg, hogy a 24-es rajtszámú African Trophy in Memoriam Ricsi és egyik blogger csapatunk, a 111-es Flying Gizi Hungaro Boci technikai okok miatt csak ma reggel indultak el Budapapestről, de délután 6-kor Marseille környékén jártak. A 25-ös rajtszámmal induló 1971-es Mini pedig csak holnap reggel vizsgázik a Mozaik utcában.

Nem mindenkinek volt sikeres a mai nap. Több csapat is kiszállt a versenyből. A 20-as rajtszámú Sivatagi Medvék csapatkapitányát december 27-én műtötték, és bár orvosai nem javasolták neki az utat, ő mégis nekivágott. A fájdalom végül legyűrte és sajnos feladni kényszerült a versenyt. "Sajnálom srácok! Ígérem, jövőre végigcsinálom" - nyilatkozta Rigó Attila csapatkapitány.

Most a versenyzőknek két lehetőségük van: vagy a reggeli vagy az esti komppal kelnek át Afrikába a csapatok. Ha a reggeli hajóutat választják, akkor éjszaka kell megtalálniuk egy kolostort és megmászni egy sziklaszirtet, viszont ha éjszaka utaznak, akkor rengeteg idõt vesztenek majd. Az elkövetkező három napban 70 pont a tét, tehát sokat lehet nyerni és veszteni is. A versenyt jelenleg az Ulrich házaspár vezeti, ők már Almeriaban várják a bekompolást.

Az angol K-Team csapata a kis Polskival falja a kilométereket és még mindig versenyben vannak. "Furcsa hangokat hallottunk a motorház felõl. Sajnos még életemben nem láttam ilyen autót így elképzelésem sem volt mi lehet a gond. Szerencsére Barcelona mellett egy benzinkútnál találtunk egy embert, akik pillanatok alatt helyrehozta a hibát, azóta repülünk" - nyilatkozta Kevin Smith az egyik csapattag.

Holnap tehát kezdetét veszi a sivatagi száguldás, reméljük hamarosan újra kapunk híreket a Kabakomásokról, a 86-os buszról, a stoppos fiúkról és a megkésve bár, de végül csak elinduló Flying Giziről.

(forrás: a szervezők sajtóközleménye)

3 komment

Címkék: hír összefoglaló


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr60297762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c evening courses london 2019.01.13. 01:35:58

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuszinger 2008.01.14. 23:47:20

A Kontrollcsoport most este 11 körül ért az Olasz-Francia határra! Az első STOPP videó> www.subidubi.com/adam/adab/stop1.flv
www.adab.hu
Hajráá Srácok!

Mandrake83 2008.01.15. 07:05:21

Megkérem ne lopkodja a cikkeket a budapestbamako.org-ról. Köszönöm!

ge 2008.01.15. 07:16:22

kedves mandrake83, ez a hivatalos sajtóközlemény, amit e-mailben kap a sajtó a szervezőktől.
de jogos, ezt nem jeleztem a posztok után, köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet.

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása