2008.01.17. 00:30 ge

Ötödik nap, keskeny utak és elfelejtett forgalmik

A csapatok nagy része már a marokkói Nadorban ébredt. A tegnap éjszakai komppal érkezők pedig reggel 8-kor szálltak partra Észak-Afrikában.

A 28-as Osvát Gáborban és Kiss Varga Attilában igencsak kihűlt a vér, amikor a vámvizsgálaton fedezték fel, hogy nem hozták magukkal az autójuk forgalmiját. A tervük az volt, hogy két napot feladnak a versenyben és megvárják, míg gyorspostával megérkeznek a papírjaik Bátaszékről. A csodával határos módon sikerült bejutniuk az országba, kis késéssel és papírok nélkül.

A mezőnynek ezen a napon ma az Atlasz hegység kietlen fennsíkjaival és szerpentines lejtőivel kellett hogy megküzdenie. Több száz kilométeren keresztül a silány minőségű, keskeny földút jelentette a legnagyobb gondot. Néhány visszapillantó tükör letört a mai nap folyamán.

geszter: Tankol a 86-os


Ma több külföldi csapat is csatlakozott a magyarokhoz. A Donde Esta Bamako csapat Amszterdamból indult vasárnap reggel. A spanyol, holland és dél afrikai legénység örömmel pillantotta meg az elsõ bamakos autókat ma reggel a kikötőben. A portugál Camino De Cabras legénysége pedig ma Gouelmim előtt randevúzott a rendezõkkel. A futam egyetlen talpon maradt francia csapata, a 1O-es rajtszámú Mazda 626-osa Valenciánál beadta a derekát. Nordine Souaidia és legénysége nem adta fel. A szabályok szerint a célba nem kell a kezdõ jármûnek megjelennie. Ezért busszal utaztak le Almeriába, ahol bekompoltak. Jelenleg egy marokkói bérelt Dacia Logan-nel folytatják a versenyt, 185-ös rajszámmal.

A 3O-as Dacival Bamakoba csapat megpróbáltatásai ma tovább folytatódtak. Tegnap sikerült megszerelni a kocsijukat és ma reggelre már Almeriában voltak. A spanyol partoknál tomboló ítéletidõ miatt a kompjukat visszafordították és jelenleg is a kikötõben várják, hogy az idõjárás kegyes legyen hozzájuk. "Súlyos pontokat veszítünk az időjárás kegyetlensége miatt" - nyilatkozta Nagy Miklós. A kikötőben velük várakozik a 1O3-as Team Malibus csapat is.

A hősiesen küzdõ 16-as rajtszámú Tito Alba csapat 84-es Mercédesz kombija is begördült a célba este 8-kor. "Mindenhol csodálkozva és mosolyogva nézik a helyiek, hogy gazdag európaiak egy ilyen rozoga mercivel járnak" - mondta a csapat egyik tagja Krasznai Imre.

A 14-es SporTime csapat hosszasan szerelt ma egy autószerelőnél Nadorban. "Tizennégy helyi autószerelő dolgozott egyszerre a kocsin, csakhogy gyorsan tovább tudjunk menni" - mondta az elsõ pozitív afrikai benyomásairól Gyülvészi Tibor az esti célban.

A táborban pihen a Velorex és az angolok kis Polskija is. Az IFA is sikeresen vette a mai etapot akárcsak Villám Géza bogara. A BKV busz ma is komoly késéssel érkezett be a célba, de beértek.

(forrás: a szervezők sajtóközleménye)

2 komment

Címkék: hír összefoglaló


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr20300437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vöröszoli 2008.01.17. 09:33:51

Az AHU és a Dacia csapat tegnapi napjáról képek és beszámolók: www.afrikatanulmanyok.hu/htmls/cikkek.html?articleID=443

Száguldó Angyal 2008.01.17. 17:43:26

Milyen fa van Marokkó kős- sivatagában? A helyes megfejtők között kisorsolunk,Veroex AC pumpát,motortartó csavart,kartel- védőt,szemet vetettünk Vllám Géza hajtincsére is,(de ez még egyeztetésre szorul). Eredmény holnap

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása