2008.01.26. 08:48 ge

Tizennegyedik nap, viszlát Szahara

Meg van Béres Alexandra férje. A magyar bulvár sajtóban napvilágot látott hírekre reagálva közöljük, hogy Béres Alexandra, fitnessz bajnok férje, nem tűnt el Mauritániában. Péntek este 7-kor az utolsó Mauritán faluban tankolta járművét és jó egészségnek örvendett. Ostobaságnak tartja a bulvár média szenzációhajhász híreszteléseit.

Ezen a napon Kiffából kigurultak a Budapest-Bamako indulói, hogy megbírkózzanak az 551 kilométeres Kiffa-Nara etappal. A már halálra ítélt OO-ás VW bogár a BKV csapat kreatív és nagylelkű szerelőinek köszönhetően átalakult egykerék meghajtásúvá. Mezei Gyula, a magyar nyelvű Music Television riportere vezeti az autót betonúton Bamakóig.

geszter: a24

A szakasz első 38O kilométere silány minőségű, keskeny aszfalton zajlott, majd kezdetét vette a klasszikus afrikai szavanna. A csapatokat egészen a mali határig a mauritán katonaság különleges alakulatai kísérték.

A verseny kategóriában egyre keményebb és egyre nagyobb leleményességet igénylő feladatokat kell teljesíteni. Most például két számot kellett megtalálni, amiből a versenyzők megkapták egy koordináta két hiányzó számjegyét. A koordinátán pedig egy falu neve volt egy szikla belsejére festve. A faluban pedig egy többgyermekes családanyát kellett felkutatni, aki gyerekruhákért cserében adta ki az 5 pontot érő kódot.

geszter: b4

A mezőny áthaladt a festői szépségű Ayoun kanyonon és ma végleg maguk mögött hagyták a Szaharát. Déli irányba, Mali fele már homokos és szavannás földutakon döcögtek a bamakósok.

A csapatok többsége már békésen elhagyta Mauritániát mind a magyarok, mind a mauritánok nagy örömére. Az örömbe csak ott vegyült üröm, amikor feltételezhetõen autóból kidobott cigaretta csikkek miatt két bozót tüzet okozott a Budapest-Bamako mezőnye. Horváth Nóra az Origó újságírója megeresítette, hogy "három focipályányi bozót lángolt délután hat körül" Uma Sheisha határában.

A mali határt a legtöbben már csak sötétedés után lépték át. Az első mali faluban, Chouiban már várták a magyarokat. Az itiner arra kért mindenkit, hogy apró ajándékokkal kedveskedjenek az első mali falu lakóinak. A ruhákat, cipőket, gyógyszereket nagy örömmel fogadták a vályogkunyhós kis település lakói.

geszter: b2

Este a csillagos ég alatt táboroztak résztvevők Nara városától 15 kilométerre. Este 11-kor 68 autó és 6 motor volt a célban. A többiek még úton vannak. Az Opel Combo és Opel Kadett legénysége úgy döntött, hogy inkább nem vezet éjszaka a szavannán. Ők a mai éjszakát Uma Sheisha előtt egy kicsiny faluban töltik nomádok társaságában.

Szombaton 7-kor tovább indul a futam immár fekete Afrikában. A táv 346 kilométer.

(forrás: a szervezők sajtóközleménye)

11 komment

Címkék: összefoglaló mauritánia mali


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr92312013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leeroy of SMV Design 2008.01.26. 11:19:34

Disztingváljuk már magunkat...

Kemu 2008.01.26. 11:24:56

Tanár úr, tanár úr próbáljon meg Ön is egy nagyot gondolni.
Legalább gondolatban, talán sikerülni fog.

Tuszinger 2008.01.26. 11:25:07

A Stopposok is Mali-ban vannak már!! Az elkövetkező fél órában bejelentkeznek telefonon a RadióCafé-n a Granturismo műsorába, úgy mint a korábbi adásokba is.. www.adab.hu

Tuszinger 2008.01.26. 12:13:59

úgy tűnik Stoppot kaphattak, mert nem tudták elérni ôket.. menni kellett.
Kizárásos alapon 90%, hogy Kayes -ban lehettek, mert csak ott van lefedettség Bamakó elött..:)

:o) 2008.01.26. 13:09:09

Drágáim ,csak óvatosan duhajkodni a természettel!Szemetet nem szétdobálni!:§

szusz 2008.01.26. 13:22:00

a "tanár"-nak üzenem (az úr megszólítást mellőzném), hogy legyen olyan drága, ha már beteg, legalább ne a nagy nyilvánosság előtt mutogassa a fekélyeit. köszönettel, szusz

daiquiri 2008.01.26. 14:06:55

szar dolog az irigység ugye, tanár úr :D csak szivrohamot ne kapj :D (nem mintha kár lenne a magadfajtáért)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.26. 15:10:46

különben nem tudom miért nem lehet kimoderálni az ilyen betegeket, így arról szólnak a postok hogy őt próbálják itt a többiek rendre utasítani

ki kéne tiltani aztán kész

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.26. 15:14:31

szóval a Bamakóról azt szeretném mondani, hogy már több postnál beírtam ide, de mégis újra meg újra lesokkol ez a környék és a szegénység ami ott van

ez a gyerekruhás feladat legalább humanitárius ötlet, még ha Afrika problémáit nem is tudja megoldani

egyetlen szerencséjük, hogy legalább fagy talán nem nagyon van arrafelé, így legalább nem fáznak ha már ruhájuk meg cipőjük nincs

hozzáteszem, ez Romániában is probléma néha, amint az a szurkálós gyerek szülői házában forgatott riport bizonyította, ott meg még hideg is van ugyebár

szusz 2008.01.26. 16:17:07

az ilyen adakozás többnyire csak annyit ér, hogy pillanatnyilag enyhíti a saját lelkiismeretünk háborgását. Budapesten, Romániában, vagy Afrikában akár. de legalább van nekünk olyanunk, mint jóakarat és kimutatjuk. a kút mondjuk valóban jó.

Kemu 2008.01.26. 21:32:11

A Kontroll csoport megérkezett Bamakóba!!!!!!!

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása