2008.01.29. 13:34 ge

Balesetet okozott egy kecske a hazafelé tartó úton

A 01-es rajtszámú Toyota 4runner balesetet szenvedett Bamakótól kb. 100 kilométerre, útban hazafelé Budapestre. A Toyota két pilótája sérüléseket szenvedett: Turiák Tibornak feltehetően két ujja tört el, míg társa Dobrosi Zsolt nyaki fájdalomra panaszkodik. A baleset helyszínére 20 percen belül megérkezett a Budapest-Bamako mentőcsapata és Dr. Késmárki András vezényletével elkezdték a mentést. „Mindkét sérült állapota stabil, végig eszméletüknél voltak. A súlyosabb sérült fej és gerincfájdalomra panaszkodik, az ő állapotáról pontosabbat csak egy röntgen után tudunk mondani. Társának kézsérülése van. Neurológiai problémát nem észleltünk. A súlyosabb sérültet vákuumágyban szállítottuk vissza ” – nyilatkozta Dr. Késmárki András.

geszter: baleset2

  A két szerencsétlenül járt pilótát az éppen arra járó 7-es busz csapata szállította vissza Bamakóba. Ebben a percben kerültek át, a Budapestről egyébként egy bamakói kórháznak ajándékba szánt mentőautóba, és az szállítja őket tovább Bamakó legjobban felszerelt kórházába.

geszter: baleset3
A baleset körülményeiről annyit lehet tudni, hogy a toyotás csapat egy jó minőségű aszfaltozott úton haladt a Mauritán határ felé, kb. 90-100 kilométeres sebességgel, amikor autójuk elé tévedt egy kecske. A pilóta félrerántotta a kormányt és a töltésről legurultak, autójuk nyolcszor fordult át. Mindketten használták a biztonsági övüket, ezért nem történt komolyabb sérülés.

(forrás: a szervezők sajtóközleménye)

1 komment

Címkék: hír baleset bamako


A bejegyzés trackback címe:

https://bamako.blog.hu/api/trackback/id/tr77316246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyánk

Szponzorok






Fotók

süti beállítások módosítása